Nederlands

Bildschirmfoto 5778-08-20 um 21.37.02Ephraïm een dienstbaar gezicht geven. 

Over ons

Josef was 20 jaar gescheiden van zijn broers en verbannen uit het land van zijn (voor) vaderen toen de Almachtige een verbazingwekkende verzoening voorbereide. Het begin van Genesis 45 verteld over het hartverscheurende moment wanneer Josef naar zijn broers schreeuwt, “Ani Yosef… Ani Yosef Achichem!” אנייוסףIk ben Josef, ik ben Josef jullie broer!”

Op het moment zien we een geweldig groot ontwaken van de Thora onder honderdduizenden mensen wereldwijd en zij voelen de oproep naar Het land en een affiniteit met het Joodse volk. Er is echter een enorme kloof als gevolg van duizenden jaren van pijnlijke geschiedenis tussen Juda en Jozefs zoon, Ephraïm, ook wel bekend als het verspreide Noordelijke Koninkrijk. Hoe komen we onze pijnlijke geschiedenis en verbitterdheid te boven zonder berouw?

Ani Yosef gelooft dat de weg naar verzoening een pad van dienstbaarheid, liefde en vriendschap is. We hopen dat door het opruimen van afval, schoonmaken van de straten, ondersteunen in het terugbrengen van de schoonheid van het Land van onze vaderen we een dienstbare kant kunnen laten zien. Alsmede ook door andere handelingen van dienstbaarheid die Adonai ons zal laten zien. We willen onze dienstbaarheid tonen rond Pesach en Sukkot, zodat we ook de opdracht om op te gaan voor de feesten kunnen vervullen. Door de samenwerking met Tzemach Ben Aharon en de moshav Gi’vat Ye’arim hopen we een zegen te zijn voor de gemeenschap en te kunnen bouwen aan vriendschap en relatie met onze broeders daar. En wereldwijde verbindingen te maken.

Ga met ons mee op deze geweldige reis in het Land, wees een zegen voor onze broer en jezelf door in het land te zijn op het feest van Adonai.

Huidige reis: Sukkot 2018. Details!

Jeruzalem voor 50 dollar per dag, met sukkot! Geen geintje!

20180405_121722-11340191540Hoe zou jij 16 dagen in Israël willen doorbrengen vóór en tijdens Soekot 2018 voor $ 50 dollar per persoon per dag? Let op, de $ 50 dollar is inclusief ontbijt en diner!! De eerste 4 dagen van de 5 zullen we werken, het andere doel van de reis is om Yom Kippoer en Sukkot met elkaar te vieren in het Land!

Het ontstaan

Drie jaar geleden, toen ik in Jeruzalem was voor Sukkot, nam ik deze fantastische plek en het feest in me op, maar zag op veel openbare plekken in en rond Jeruzalem vuilnis op de grond liggen. Ik had toen een visioen om met een team terug te komen om vuilnis te rapen voor Sukkot en daarna het feest te vieren en rond te toeren.

Tijdens ons laatste bezoek, Pesach 2018, begon de Vader plotseling deuren te openen en een team uit Europa en Noord-Amerika samen te stellen om een ​​dergelijk streven te ondersteunen. De uitdaging is dat Adonai de visie uitbreidde van een team van 30 naar een team van 100 personen en Hij maakte een mogelijkheid om het voor een ​​zeer redelijke prijs van $ 50 dollar per dag mogelijk te maken. **

** Tours kosten en transport zijn ala carte en extra. Dat wil zeggen, zodra we de verwachtte prijzen voor elk van de 5 tour dagen weten, we dit met jullie zullen delen. De kosten zullen de toegangskaarten voor bezienswaardigheden en vervoer zijn. Het zal neerkomen op ongeveer $ 15 dollar per persoon.

Als dit je aanspreekt en interesseert, is hier meer info:

De details

We zullen verblijven in Gi’vat Ye’arim, de moshav20180330_2008011524531207 (het dorp) die onze gastheer is geweest tijdens onze laatste twee reizen naar Israël. (Zie eerder blogs van Pesach 2018 en Sukkot 2016) We zijn begonnen een band op te bouwen met deze Jemenitische gemeenschap die ons verwelkomd heeft in hun huizen, loofhutten en de synagoge. Vanaf Gi’vat Ye’arim is het een korte 12 minuten met de bus naar het berg Herzl treinstation en 15 minuten rijden naar het centrum van Jeruzalem en de oude stad. Naast de werkdagen in de schaduw van de enorme oude stenen muren, organiseert Kimberly Rogers-Brown rondleidingen naar de Klaagmuur, de tunnels onder de Oude Stad, de tunnels van Hizkia, de Stad van David (Yair David) en alle drukke straten en winkels in de Joodse wijk. Andere tochten die we van plan zijn te maken, zijn een dagtocht naar het zuiden. Naar Masada, Ein Gedi en Qumran en een dagtocht naar het noorden. Naar Shiloh, Elon Moreh en Har Bracha, het wijnhuis op de berg van de zegeningen.

20180402_143724-11451418701Andere avontuurlijke ideeën zijn oa een bezoek aan de drukke wereldberoemde Yehudamarkt, het ontmoeten van andere Hebrew roots en Messiaanse broeders uit de hele wereld die bijeenkomen in het Independence Park op Shabbat, ontvangen worden in de loofhutten van gastvrije gezinnen in Gi’vat Ye’arim en dansen onder de sterrenhemel tijdens een aanbiddingconcert geleid door James Block.

Groepen van 10-12 personen worden voor werk en rondleidingen door ervaren reisgenoten naar Jeruzalem geleid, sommige van hen hebben zelfs meerdere jaren in het land gewoond!

Mensen, ik zeg je, dit wordt geweldig !!

De accommodaties zijn verschillende zeer grote kamers (mannen/vrouwen gescheiden) en verschillende slaapkamers, evenals verschillende kampeerplaatsen. Bekijk de foto’s in de galerij.

Van belang: dit is GEEN evangelisatiewerk of missie! Dit is een gelegenheid om vriendschappen op te bouwen met Ephraïmiten van over de hele wereld, dienstbaarheid te tonen en vertrouwensbanden op te bouwen met onze broer Juda terwijl we de stad helpen voor te bereiden op Sukkot en het te vieren in Jeruzalem !!

Reisroute

Zondag 16 september Aankomst 17 sept werkdag 18 sept ¾ werkdag 19 sept Yom Kippur 20 sept Werkdag 21 sept ¾ werkdag 22 sept Shabbat
23 sept Tour 24 sept Aanvang Sukkot 25 sept Tour 26 sept Tour 27 sept Tour 28 sept ¾ winkel dag in de oude stad en Ben Yehuda markt 29 sept

Shabbat Picknick in het Independence park

30 sept Tour 1 oktober 8ste dag/ Vreugde der wet 2 oktober Vertrek dag

Klinkt dit als iets waaraan je wilt deelnemen? Het is een geweldige kans om Efraïm naar Juda te vertegenwoordigen en dienstbaar te zijn terwijl je in Jeruzalem bent voor Sukkot!

Samengevat:

De totale kosten bedragen $ 825 dollar per persoon gedurende 16 dagen. $ 50 dollar per dag per persoon plus $ 25 dollar voor een paar T-shirts en kleine andere incidentele kosten. Vliegticket naar Israël/Tel aviv (TLV)is uw eigen verantwoordelijkheid.

Jongeren (groepen) zijn welkom, maar graag onder begeleiding van een volwassene. Voor minderjarigen, neem even contact op.

Meld je aan voor meer informatie en reserveer een plekje! We hebben maar 90 plekken, en 40 zijn er al gereserveerd. Vul het onderstaande contactformulier in als u geïnteresseerd bent of een plaats wilt reserveren. Details over hoe te betalen, een ​​plek te reserveren, wordt binnen een paar dagen gemaild.

Opmerking: in eerste instantie worden plekken gelijk verdeeld tussen de verschillende landen in de wereld. We wensen een multinationale tour die ons helpt bruggen te bouwen binnen Ephraïm tijdens deze reis.

Welkom bij Ani Yosef (welcome to ani Yosef)

אֲנִייוֹסֵף
In Genisis 45:3 wil Josef zichzelf aan zijn broers openbaren. Hij schreeuwt “Ani Yosef!” Opnieuw in 45:4 zegt hij, “Ani Yosef achichem!” “Ik ben Josef jullie broer!”

We zijn al meer dan 2750 jaar uit het land, in ballingschap en gescheiden van onze broer. Het is tijd om te zeggen: “Ani Yosef!”, maar hoe? Met een liefdevol dienstbaar hart.

Ani Yosef is er om verzoening te bewerkstelligen met Juda doormiddel van dienstbaarheid, liefde en broederschap. Details over het hoe en waarom volgen nog. Volg ons op onze reis en als het mogelijk is, vergezel ons op een reis naar Het land voor loofhuttenfeest of pesach en deel mee in het repareren van een gebroken brug, genezing aan oude wonden.

Veel zegen!

Kontact

We beantwoorden graag al u vragen. Wees duidelijk en beknopt.

Bent u geïnteresseerd in deze reis of een volgende laat dit duidelijk weten in de selectie. Ook pesach en sukkot 2019 hopen we namelijk een reis te maken waar u zich als geïnteresseerde alvast voor kunt aanmelden; de details over deze reis sturen we u dan 48 uur voordat we de details online vrijgeven op.

Moge De vader u zegenen.